Ergonomi på kontoret

Ergonomien er vigtig ved ensidigt arbejde på kontoret

Kontorarbejde er oftest meget ensidigt arbejde for kroppen. Du sidder i den samme arbejdsstilling foran en computer det meste af dagen. Laver de samme bevægelser igen og igen. Det er de samme få muskler, sener og led, der får hele belastningen.

Derfor betyder det meget, at ergonomien er god og at du bruger kroppen rigtigt. Det er vigtigt, at du sidder godt på en ergonomisk god stol. Siddestillingen betyder nemlig meget for, hvilken arbejdsbelastning der kommer på ryg, nakke og skuldre. Det betyder også meget, hvordan du bruger og indretter din kontorarbejdsplads. Om den støtter dig godt eller belaster kroppen unødvendigt meget.

Hvis du begynder at få symptomer fra kroppen, er det vigtigt at få tjekket ergonomien og få unødvendige belastninger fjernet, før skaden udvikler sig. En god og velindrettet arbejdsplads er også en mere komfortabel arbejdsplads.

 

Små ting ofte skyld i de dårlige arbejdsstillinger på kontor

Det er ofte små, banale ting, der er årsag til gener på kontoret. Fordi de synes ubetydelige, bliver de overset eller undervurderet på de fleste arbejdspladser og kan nå at lave stor skade, før der der kommer en ergonomisk fagekspert ud.

Typiske årsager til kontorgener er en dårlig siddestilling, forkert placeret papirer eller udstyr, manglende underarmsstøtte, en forkert bordhøjde eller skærmhøjde, for lidt friplads i arbejdsområdet, reflekser, genskin eller for meget lys osv….

 

Her kan være behov for en ergonomisk gennemgang 

  • Hvis en eller flere medarbejdere har gener af og til
  • Hvis I har fået nyt inventar eller flyttet rundt på arbejdspladserne
  • Hvis der er kommet nye opgaver til eller øget arbejdsintensitet
  • Hvis det er længe siden sidste gennemgang. Mange informationer glemmes med tiden
  • Hvis I har fået nye medarbejdere

 

1 times undervisning – så véd du alt, der er værd at vide om ergonomi, krop og kontorarbejdsplads

I kan vælge at starte en kontorgennemgang med 1 times fælles undervisning. Gennem mange illustrationer og fotos gennemgår jeg alt, hvad der er værd at vide om ergonomi på kontoret. Viden du kan tage med til hjemmearbejdspladsen. Eller til børnenes computerpladser.

Du hører om kroppens anatomi og fysiologi. Ganske kort. De typiske belastninger, symptomer og årsager. Hvordan du kan undgå dem. Hvordan kroppen arbejder bedst og med mindst belastning.

Jeg viser og fortæller, hvordan du indstiller din kontorarbejdsplads trin-for-trin. Hvordan du placerer og bruger dit udstyr bedst. Jeg kommer omkring lysforhold, variation mm. Jeg viser mange eksempler fra praksis.

Herefter går mange tilbage til deres arbejdsplads og får selv rettet til på de fleste fejlindretninger, før jeg kommer rundt.

Har du ondt? Læs om simple øvelser med dokumenteret effekt her
National Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har dokumenteret, at styrketræning kan afhjælpe kontorgener i nakke, skulder eller arm.

Øvelserne er lette at gå til og du skal kun bruge 5-10 minutter 3 gange i ugen.

Tryk på billedet og se NFA’s video, så er du klar til at gå i gang….

Skal du også have et sundhedstjek af arbejdspladsen?

Gennemgang fra A-Z

Jeg observerer dine bevægelser under arbejdet og giver hele din arbejdsplads et eftersyn. Jeg tilpasser alt, så du sidder så godt som muligt. Indstilling af stolen, lysforhold på skærmen – og alt derimellem.

Du får viden til at handle og passe på dig selv

Jeg fortæller dig om symptomer og årsager og alt andet, du har brug for, for at du kan handle og passe på dig selv i arbejdet. Hvis du har gener, viser jeg dig alternative arbejdsmetoder, som kan aflaste dig under arbejdet.

De gode løsninger finder vi sammen

Jeg véd, hvordan ergonomien skal være, men det er dig, der er  eksperten på dine opgaver. De gode løsninger finder vi i fællesskab, så de også fungerer godt for dig i praksis.

Varighed

Et ergonomi tjek på kontor varer i gennemsnit 25 minutter. Der kan være store udsving alt efter individuelle problemstillinger. Har du ingen gener eller problemer  udover forkert tilpasning et par steder, tager en  gennemgang kun 10-15 minutter. Har du gener eller og komplicerede problemstillinger kan der let gå 45 minutter.

Har du spørgsmål

eller en opgave,

der skal løses?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på

Tlf. 2171 8800

info@ergosolutions.dk

 

eller du kan sende en besked via kontaktboksen.

Har du spørgsmål eller en opgave, der skal løses?

Du er altid velkommen til at kontakte mig

2171 8800

info@ergosolutions.dk

Her kan du sende en besked: